Victor Norbart Spirello Toverland

SPIRELLO X TOVERLAND

Instructievideo

 Spirello

de Populairste Aardappelsnack ter Wereld!

Spirello is dé food -en beverages koning in ieder attractiepark of andere leisure locatie. Je hebt ze vast wel eens gezien in de Efteling, een gekronkelde aardappel op een stokje. Spirello heeft een ingenieus systeem, waarbij voor iedere locatie een custom ‘cottage’ wordt ontworpen, in de stijl van de locatie in het attractiepark.

Spirello Cottage

De Opdracht

Een meetbare instructievideo voor nieuwe werknemers

De uitdaging bij uitbaten in pretparken, is dat er iedere dag andere, nieuwe werknemers jouw food & beverages product moeten klaarmaken en verkopen. Spirello wil ervoor zorgen dat de producten en service van iedere Spirello cottage met zorg en kwaliteit worden uitgevoerd. Daarom zijn we voor project gevraagd door Spirello om een meetbare instructievideo te produceren. In deze video worden de regels en werkwijze van een Spirello cottage in Toverland, stap voor stap uitgelegd.

Spirello Instructievideo

Van openen en bakken, tot schoonmaken en sluiten

Het resultaat? Een instructievideo met humor, die niet alleen de werknemers laat zien hoe ze aan de slag kunnen als ze een eerste dag starten in een Spirello cottage. De stijl, humor en het script van de video zorgt er namelijk ook voor dat de nieuwe werknemers enthousiast als merkadvocaat aan de slag gaan en met een glimlach Spirello’s verkopen.

Deze video moest geïmplementeerd worden in het POS systeem van de cottage, zodat iedere werknemer die nog nooit in de cottage had gestaan, binnen 5 minuten consequent overheerlijke Spirello’s kan bakken. Hierdoor geven we de klant meetbaar inzicht in de data met betrekking tot het kijkgedrag van de werknemer en de effectiviteit van de video. Dit werd uitgebreid met een effectieve one-pager infographic, die alle stappen in de video kort herhaalt.

Contact opnemenBekijk onze werkwijze
spirello bedrijfsvideo

Een instructievideo voor Spirello in 6 stappen

1

Kennismaking + offerte
LotRijk heeft het genoegen om al langer voor Spirello te mogen werken. Dus in dit geval was er geen sprake van een kennismaking, maar wel een gezellige projectinventarisatie onder het genot van een lekkere Spirello. Tijdens dit gesprek hebben wij de belangrijke eisen en wensen van Spirello in kaart gebracht en vertaald naar een passende offerte.

2

Buyer Journey mapping
Binnen deze video was het van groot belang dat de werknemers effectief aan de slag gaat met de praktijk van het werken in een Spirello Cottage, een connectie met het merk ontwikkelt en gemotiveerd wordt om verkoop te stimuleren. In de buyer journey mapping fase hebben wij in samenwerking met Spirello de gehele buyer journey van de werknemers bij Toverland in kaart gebracht. Zo werd iedere belangrijke trigger die de werknemer overtuigt van een optimale werkdag gedefinieerd.

3

Pre-Productie
Op basis van de resultaten van de buyer journey mapping uitwerking, hebben wij een passend script geschreven die de merkidentiteit en humor van Spirello naar voren brengt. Aanvullend hier aan hebben wij een passende shotlist geschreven en een efficiënte apparatuurplanning gemaakt. Zo konden we snel, effectief en efficiënt aan de slag op de productiedag.

4

Productie
Tijdens de productiedag hebben wij in een Spirello Cottage in Toverland de gehele productie mogen uitvoeren én opvoeren. Binnen de geplande tijd hebben wij de gehele productie kunnen afronden. Onze professioneel producenten hebben ervoor gezorgd dat de gasten van het pretpark niet gehinderd zijn in hun pretparkervaring, terwijl we de productiedag zo efficiënt mogelijk hebben afgerond.

5

Post Productie en Beta oplevering
Tijdens de nabewerking hebben we in samenwerking met Spirello alle nodige aandachtspunten aangepast. Deze aanpassingen zijn uitgevoerd in onze standaard revisiemomenten. Tijdens de Beta oplevering hebben zowel Spirello als Toverland nog een laatste revisiemoment gehad. Hierna werd de edit opgeleverd, met de POS integratie hierin verwerkt.

6

Oplevering en optimalisatie
Tijdens de oplevering hebben wij er samen met Spirello en Toverland voor gezorgd dat de video’s meetbaar binnen de POS systemen van de Spirello Cottages werden geïntegreerd. Zo kan de werknemer pas gebruik maken van de kassa bij een Spirello Cottage, nadat de video bekeken is. Hierna wordt de kassa namelijk pas beschikbaar. Opvolgend hierop staan er meerdere video’s op de planning, geziene ieder pretpark andere eisen heeft met betrekking tot de service. Daarom kijken wij graag uit naar het volgende project in samenwerking met Spirello!

De Spirello V.S Toverland Instructievideo

Leave a Reply