Dongemond College

Wervingsvideo voor nieuwe leerlingen

Dongemond College Made

Het Dongemond College. Een veilige, gezellige plek voor leerlingen, met een zeer bijzonder CV.

Het Dongemond College is een middelbare school die vooraan staat wanneer het gaat om vernieuwend middelbaar onderwijs. Zo is er nog nooit een school in Nederland die vaker de prijs voor ‘Beste school van Nederland’, heeft gewonnen, dan deze locatie van het Dongemond College in Made.

Daarom zijn wij ook erg blij dat wij regelmatig mogen werken voor het Dongemond College, vooral geziene deze school op een zeer uitzonderlijke wijze bijdraagt aan de toekomst van ons land.

Luc Rullens Dongemond College

De Opdracht

De werving van nieuwe leerlingen, tijdens een live evenement.

Het Dongemond College is niet voor niets de beste school van Nederland. Om potentiële nieuwe leerlingen te werven, houden ze zich namelijk bezig met slimme werving-strategieën, die verder gaan dan enkel een open dag. Daarom heeft het Dongemond College ons gevraagd om een video te produceren die tijdens het live evenement ‘Dongemond Streamers’ zal worden getoond, om potentiële nieuwe leerlingen te werven.

Op basis van onze werkwijze hebben we samen met het Dongemond College, de specifieke triggers gedefinieerd die scholieren zowel aantrekken, als afstoten van het kiezen van een nieuwe school. Hierin werd duidelijk dat (onder andere) comfort, veiligheid en lesinhoud belangrijke factoren waren die de keuze van een scholier zouden beïnvloeden.

Betrouwbare voorbeeldfuncties om de drempel te verlagen

Hoe kunnen huidige leerlingen als voorbeeld dienen om de drempel tot de middelbare school te verlagen?

Uit onze buyer journey fase bleek dat in wervingsvideo’s van scholen over het algemeen de focus ligt op “saaie” stof, die zich richt op de ouders van de scholieren. Terwijl onderzoek heeft uitgewezen, dat de kinderen zelf wel degelijk de meeste invloed hebben op de keuze van het onderwijs.

Daarom hebben we gekozen voor een ‘role model communication theory‘ strategie. Hierin hebben wij een non-fictie script geschreven op basis van de buyer journey. Met behulp van dit script, hebben we 2 huidige leerlingen en een docent van het Dongemond ingezet om de gedefinieerde triggers uit de buyer journey in beeld te brengen. Op deze manier hebben we alle mogelijke twijfels van potentiële scholieren kunnen wegnemen, in een video die de ’taal’ spreekt van de doelgroep.

Ben jij benieuwd hoe wij video’s maken die jouw doelgroep overtuigen, met behulp van bewezen marketingstrategieën? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemenBekijk onze werkwijze
Dongemond College Raamsdonksveer

Dongemond College Wervingsvideo

Leave a Reply